fredag 16 januari 2009

Maguro Sushibar

SUSHI MORIAWASE, Daimyo

Min tid för matlagning har varit begränsad idag. När jag var i stan (Malmö) hittade jag ett för mig nytt ställe att hämta sushi, Maguro Sushibar. Klart man är nyfiken, måste provas.

Jag beställde Sushi Moriawase (Sushiplanka) och modellen heter Daimyo. Den innehåller 7 nigri 0ch 4 maki. Just nu är jag väldigt glad att jag sprang på denna sushibar, jag har aldrig tidigare fått möjligheten att äta så god sushi!

Som om inte det skulle vara nog med oöverträffad sushi så lyckades vi pricka rätt med vinet till. Jag rekommenderar varmt ett boxvin från ungern Chapel Hill Rhine Riesling Sauvignon Blanc (nr 2903) om ni skall äta sushi. I detta vin är sötman på en behagligt låg nivå samt fylligheten döljer inte de fina aromer som sushin lämnar efter sig, fruktigheten understryker fräschören perfekt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu dog jag!
Jag ÄLSKAR sushi.
Ha en jävla bra helg du.
:-)

Anonym sa...

Det närmaste sushi jag kommit är gravlax. Men vinet får jag alltid hos mina bondevänner. Irene har nog klippkort på systemet och hon förvarar sina boxar i jordkällaren. Jag har lärt mig gilla det och tycker det är gott nu.

Micke sa...

A-M, Nä, inte skall du dö! Ha en bra helg själv! :)

Vee, boxvin kan kräva tillvänjning. :)
Just detta vin som jag rekommenderar skulle jag nog kunna tänka mig att ge betyget 3/5.

Anonym sa...

Inte ens om man rullade in fisken i ostbågar skulle jag äta den men det ser snyggt ut och vinet låter lockande ;)

Du har fått en utmärkelse av mig på min blogg!

Anonym sa...

Vad roligt med en utmärkelse för dig, det är du värd.

Anonym sa...

Det är Chapel Hill hon alltid bjuder på och i somras hade jag en egen låda i kylen som jag for och skvättade ur på kvällarna. I övrigt är jag ingen vindrickare. Ett glas räcker. Vodka med mineralvatten och en citronskiva eller ren single malt whisky. Vill jag mysa till det så häller jag i lite baileys (whiskylikör). Den godaste dryck som finns är morotsjuice!

Micke sa...

Pikegirl, Tack så mycket för utmärkelsen, den värmde verkligen!

A-M, Tack!

Vee, Whisky och Baileys, samtidigt?
Jag är ingen Whisky fantast, magen har lite problem med så starka drycker! :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se