onsdag 12 november 2008

Rårörda Lingon

Rårörda Lingon

Tillbehör nummer två till fredagsmenyn är rårörda lingon. Det här tycker jag känns som verklig lyx att få servera. Det är dyrare än att köpa färdig lingonsylt, men oj så mycket större mervärde!

Det här är busenkelt, så unna er själva en skål med egenhändigt rörda lingon!

Saker som behövs:

1 pkt Frysta lingon c:a 225g. Om ni har möjlighet till färska, ta dem utan att fundera. Tyvärr är ju tillgången till färska lingon något begränsad i södra Sverige.

1dl Strösocker .

1. Börja med att tina lingonen långsamt, dvs ingen micro!

2. Slå bort vätskan från lingonen som kan ha uppstått vid tiningen.

3. Tillsätt sockret och rör runt med en sked tills sockret är upplöst. Jag brukar röra i omgångar.

4. In med det i kylen.


Enkelt va!?

6 kommentarer:

vee sa...

Här i norr har liksom säsongen passerat. Vacker bild. Jag gjorde sylt på allt jag plockade men ska komma ihåg att göra lite rårörda nästa år.

Micke sa...

Vee, du får ta dig till frysdisken precis som jag. :)

Både bilden på lingonen och pressgurkan kommer från samma bild. De är alltså utsnitt från en större bild på fredagsmenyn. Men jag kommer troligtvis inte att använda mig av den imorgon då skärpedjupet är för bra, jag vill ha ett kortare skärpedjup.

vee sa...

Over my dead body att jag köper lingon ur frysdisken! Mormor skulle vända sig i sin grav, lingondrottningen av hälsingland :)
Jag ska få låna broderns Canon 400D ett tag. Testköra lite och se vad jag vill ha.

Micke sa...

Vee, tänk om man kunde varit så tuff, här nere är man för det mesta allt vackert hänvisad till frysdisken. :)

Tycker det låter som en utmärkt ide´ att testköra lite.

Thomas Öberg sa...

Tack för detta veganska enkla recept. :)

Micke sa...

Hoppas att receptet kommer till användning Thomas.