lördag 16 juni 2012

Hamburgare med coleslaw

Majonnäs


Shoppinglista:
2 äggulor
2 dl rapsolja eller jordnötsolja
1 tsk Colmans Senapspulver
1 tsk vatten
2,5 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm cayennepeppar
1 krm strösocker
Hantverket:
Börja med att ta fram äggen så att de blir rumstempererade. Det blir lättare att få till en majonnäs om alla ingredienser har samma temperatur.
Blanda vatten, senapspulver, vinäger, salt, socker och cayennepeppar i en skål. Tillsätt äggulorna och vispa ihop ordentligt så det känns luftigt. Tillsätt därefter olja i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Blir majonnäsen för tjock kan du tillsätta lite vatten för att tunna ut den.


Hamburgare med Coleslaw


Shoppinglista:
En sats av ovanstående majonnäs
Ett halvt stort vitkålshuvud eller ett litet
2 små morötter eller en stor
2 msk creme fraiche
1 msk socker
1 msk riven gul lök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk colmans senapspulver
1 krm salt
svartpeppar
Hantverket:
Strimla vitkålen tunt och riv morötterna grovt. Blanda alltsammans i en skål. Rör ihop majonnäs och creme fraiche. Tillsätt socker, gul lök, vitvinsvinäger, senapspulvret och saltet till majonnäsblandningen. Häll över såsen i vitkålsskålen och rör runt tills allt är blandat. Smaka av med svartpeppar.

Inga kommentarer: