lördag 31 december 2011

Sista minuten recept inför Nyår


Om man nu inte har förrätten till Nyår klar så är här ett tips på en enkel lösning som man löser på 15 minuter.

På Coop Bernstorp inhandlas följande

Varmrökt Lax
Grön sparris
Creme fraiche
Majonnäs
Röd kaviar
Rödlök
Smör
Salt
Svartpeppar

1. Börja med att finnhacka rödlöken och lägg den i kallt vatten. C:a 1/2 rödlök per 2dl creme fraiche.

2. Blanda creme fraiche med majonnäs, smaka dig fram, men 1 del majonnäs och 3 dela creme fraiche kan vara en bra början.

3. Blanda i kaviar efter smak, 3/4 liten burk brukar vara lagom till 2dl creme fraiche. Blanda även i rödlöken efter att den fått rinna av. Smaka av med svartpeppar. Ställ in i kylskåpet.

4. Skär upp laxen i bitar om c:a 75-100g.

5. Koka upp sparrisen i saltat vatten. Behåll lite spänst sparrisen. Slå av vattnet och smöra sparrisen något samt lite flingsalt.

6. lägg sparrisen på en tallrik, Laxen ovanpå, lite romsås och garnera med kaviar. För att få ytterligare färg kan man även garnera med gräslök eller vattenkrasse tillsammans med kaviar. Serveras med en väl kyld fyllig Prosecco.

Gott Nytt År!

Inga kommentarer: