måndag 7 mars 2011

Kärlekspasta

Kärlekspasta

Vi har fina rotsaker i Sverige, min tanke var att blanda dessa med en doft av Italien. Fram växte detta recept som får bli start för en ny etikett, Barilla Moment.

Shoppinglista

250 g Barilla Bavette

3 st Rödbetor

3 st Gulbetor

1 st Persiljerot

1 st Morot

1 st Zucchini

1 st Purjolök

1 st Citron

Vitlök

2 pkt Bacon

Parmesan

Olivolja

Färsk timjan

Salt & peppar


Gör så här

  1. Strimla alla grönsaker fint och bryn upp betorna, morötterna, persiljeroten och baconen i olja.

  2. Koka upp pastan i rikligt saltat vatten.

  3. Blanda 1-11/2 dl olivolja med saften från en citron, 2st vitlöksklyftor och finhackad timjan.

  4. När baconen börjar bli färdiga tillsätter man purjolöken och därefter zucchinin.

  5. När pastan är färdig slår man i ett par msk av oljan som vi precis gjorde, rör runt så att pastan inte klibbar. OBS! Skölj inte pastan, slå bara av vattnet.

  6. Blanda i pastan med grönsakerna och baconen. Slå över den resterande oljan, smaka av med salt och peppar.

    Serveras med färskriven parmesan.

2 kommentarer:

Cecilia Bergman sa...

Ser smarrigt ut. Skall jag testa någon gång!

Micke sa...

Passa på nu innan vårens primörer får ta plats på tallriken. :)