måndag 12 oktober 2009

Staffanstorps Gästis

Jag hade en smakupplevelse i helgen!

Staffanstorps Gästis har genomgått en förvandling och den är trevlig. När man öppnar menyn och börjar att ögna igenom den så är det tydligt att man har ambitioner med sin mat. Man har valt ut några varmrätter som baseras på råvaror som når sin peak just nu.
Idag är det allt för många "krögare" som tar genvägar, men inte här. Råvarorna trakteras med respekt och ger dem de bästa förutsättningarna. Här hittar du inga fonder från Bong eller vad de nu må heta.

En tydlig passion för mat återspeglas i den lekfulla menyn. Den är tilltalande utan att det går till överdrift med nyskapande så att man blir osäker på kombinationerna. Det jobbas med smaker som de flesta kan känna igen och det gör att man kan relatera till det som serveras och få det att vattnas i munnen när man lystet läser sig igenom menyn.

Jag fastnade för "Smörstekt torskfilé på äpple, spickeskinka och jordärtskocka samt hummersås ", den serverades med en rösti med färsk dragon. Jag gillade sältan som bröts av mot de syrliga äpplena och den krämiga hummersåsen.

Om ni har möjlighet så gör gärna ett besök, mig kommer dom absolut att se fler gånger!

4 kommentarer:

imse sa...

Låter gott....men kanske en aning långt från Träsket!

Micke sa...

Imse, inte då! :)

Anonym sa...

hej hej!!!
vad skoj att fler har fått upleva denna gastronomiska upplevelse på Gästis i Staffanstorp. En kombination av skånska smaker med nytänk från södern. Sant här känner man ingen taskig smak av tråkiga fonder på flaska eller pulver. Bara san kärlek från råvaror av högsta kvalitet. vi ses där snart igen:)

Micke sa...

Hej anonym, vi ses på Gästis! :)

BlogRankers.com
Bloggtoppen.se