
Vi har fina rotsaker i Sverige, min tanke var att blanda dessa med en doft av Italien. Fram växte detta recept som får bli start för en ny etikett, Barilla Moment.
Shoppinglista
250 g Barilla Bavette
3 st Rödbetor
3 st Gulbetor
1 st Persiljerot
1 st Morot
1 st Zucchini
1 st Purjolök
1 st Citron
Vitlök
2 pkt Bacon
Parmesan
Olivolja
Färsk timjan
Salt & peppar
Gör så här
Strimla alla grönsaker fint och bryn upp betorna, morötterna, persiljeroten och baconen i olja.
Koka upp pastan i rikligt saltat vatten.
Blanda 1-11/2 dl olivolja med saften från en citron, 2st vitlöksklyftor och finhackad timjan.
När baconen börjar bli färdiga tillsätter man purjolöken och därefter zucchinin.
När pastan är färdig slår man i ett par msk av oljan som vi precis gjorde, rör runt så att pastan inte klibbar. OBS! Skölj inte pastan, slå bara av vattnet.
Blanda i pastan med grönsakerna och baconen. Slå över den resterande oljan, smaka av med salt och peppar.
Serveras med färskriven parmesan.
Ser smarrigt ut. Skall jag testa någon gång!
SvaraRaderaPassa på nu innan vårens primörer får ta plats på tallriken. :)
SvaraRadera