tisdag 28 juli 2009
Grillad Marulk
Marulk är en fantastisk fisk, fast i köttet och perfekt för grillning. Här följer ett enkelt sommarrecept om ni funderar på att grilla fisk.
Receptet för 2 personer.
2st skivor Marulk (500-600g).
1pkt Bacon.
1st påse medelhavs sallad, eller att man själv blandar lite sallad. Ruccola bör dock ingå.
4-5hg Svensk nypotatis.
6-8st cocktailtomater.
Purjolök.
1dl Olivolja.
1msk Dijon senap.
1msk Vitvinsvinäger.
Persillade, krydda som finns färdig på burk, innehåller salt, vitlök, persilja och citrongräs.
Citron.
I köket
1. Ta bort ryggbenet på Marulken så det är 2st ”tournedos” liknande bitar kvar. Marinera bitarna med persillade och citronsaft i c:a 30 minuter. Linda sedan in dem i bacon.
2. Sätt på potatisen.
3. Blanda oljan, Dijon senapen, vinäger, salt och peppar.
4. Grilla Marulken på medelvärme, den är klar när den har 45 grader i mitten.
5. Under tiden blandas salladen ner i oljan och när potatisen är färdig blandas även den ner med salladen och oljan. Smaka av med salt och peppar.
6. Serveras!
Smaklig spis!
Och du köper fisken till mig så jag kan prova eller? ;)
SvaraRaderaFint recept.
SvaraRaderaGår det bra att byta ut marHULKEN?
Jag gillar inte marulk.
Tesa, ni borde ha god tillgåg och kanske bättre pris uppe i Bohuslän, eller? :)
SvaraRaderaA-M, gillar du inte Marulk? Svårt att byta ut mot något annat, det bör i så fall vara en vit fisk med fast kött. Man kn i och för sig marinera fisken och sedan linda in bacon runt den, då skulle nog en abborre passa fint. :)
Marulk, jo, jo det skulle sitta fint i gommen.....
SvaraRaderaSer gott ut! Mums
SvaraRadera