måndag 28 februari 2011

Landningen

Landningen

fredag 25 februari 2011

Ny logga

Jag har funderat runt en ny logga till Bild i Fokus. Det här är vad som ligger på ritbordet just nu. Den får ligga till sig lite så får jag se om det är något jag behåller.

Kommentarer och reflektioner är välkomna. :)

torsdag 24 februari 2011

Follow the yellow line

Follow the yellow line

onsdag 23 februari 2011

Sinnet kan inte ens ana det hjärtat vet!

Sinnet kan inte ens ana det hjärtat vet!

tisdag 22 februari 2011

Ljunghusen

Att få vandra runt bland sanddynor och badhytter höst, vinter och vår när havets brus kan nå fram oförvanskat och lämna över naturens lugna rytm är en ynnest. Så här mellan dagens snöflingor är det skönt att ha helgens vintersol färskt i minnet.


måndag 21 februari 2011

Kallt vid havet, men bakom...



Ja det var verkligen kallt vid havet, men bakom sanddynerna kunde vinden inte nå kinderna. Solen värmde riktigt skönt och det blev några fler bilder som kan stärka minnet av sommar.


söndag 20 februari 2011

Det är för tidigt för stranden

Igår var det liksom idag en fin dag om man betraktar vintersolen från rätt sida om fönstret. Det fick jag lära mig den hårda vägen igår. Stärkt av ljuset så känner jag energin komma tillbaks efter vintermörkret. Men det är fortfarande lite tidigt att tala om njutning av vårsolen.

När vi väl nådde stranden så var Kung Bores grepp fortfarande obevekligt. Seaside är ett läge som inte lockar denna helg i södra Sverige.

lördag 19 februari 2011

Leica M9-Ren fotografi

Leica M9-Ren fotografi

Dagens digitala fotografi och kanske i synnerhet den kommersiella fotografin är ofta påverkad av de möjligheter digital bildbehandling ger. I den analoga världen är man tvungen att "sätta" bilden i kameran och vara säker på sina exponeringskunskaper. Konsten att läsa ljuset och hur det kommer att målas upp av din kamera som saknar det mänskliga ögats dynamik.
Man blir helt enkelt odisciplinerad i den digitala världen för den ger så många möjligheter till förändring i efterhand. Ögonblicket försvinner för man kan själv skapa det.

Min mentor Dan, har en tid saknat den "äkta" och "rena" bilden och drömt om tiden då han släpade runt sin stora analoga Fuji kamera som för tankarna mot 1900- talets början. Han uppskattar dock det digitala flödet och har därför sökt en lösning som ger honom känslan för bilden men ändå kan vara kvar i den digitala domänen.

Leica M9 blev det nya verktyget för honom och jag kan förstå hans förtjusning. Det är något speciellt att lita på sin egen förmåga. I en Leica M9 är det du som skapar bilden, allt är manuellt och stänger man av skärmen bak på kameran så har vi en analog kamera utan autofokus.

Vill ni se de bilder Dan skapat med sin Leica M9 och kanske även få inspiration till egna bilder kan jag rekommendera ett besök på hans blogg Leica M images.



onsdag 16 februari 2011

Jag kan flyga, jag är inte rädd

Jag kan flyga, jag är inte rädd

lördag 12 februari 2011

Vardagen med Macbook Pro


Jag tog steget över till Mac för c:a en månad sedan och har nu kört igång 4st Mac datorer. Att installera en Mac och att komma igång går oerhört enkelt och snabbt. Men skall man använda Macen i blandad nätverksmiljö med affärsapplikationer, cadcam och andra kommersiella programvaror så blir det lite besvärligare. Problemet ligger egentligen i kunskap och de flesta problemen försvinner efterhand som man förstår hur Macen fungerar. Skall jag vara helt ärlig så är det inte Macen som ställer till det utan Windows. Med det nya operativsystem Windows 7 kan det uppstå en del mindre roliga fenomen i nätverket.

Men för att återgå till min MacBook Pro. Den skall ersätta min stationära PC som jag använder för bildbehandling. Jag valde en MacBook Pro med antiglare skärm, det vill säga en matt skärm. Jag passade även på att uppgradera till CS5. Min tanke var att jag lätt skulle kunna ta jobbet med mig.

Jag är till stor del nöjd med min MacBook Pro men jag trodde att den skulle vara lite snabbare och skärmen något bättre. Skärmen duger egentligen inte till för kritisk bildbehandling. Jag har kalibrerat den men variationen är ändå för stor. Det finns även en del saker i CS5 på OSx som jag hellre skulle vilja att de uppförde sig på samma sätt som CS4 i Windows.

På det stora hela får jag ändå säga att jag ångrar mig inte. Allt är inte bättre i Apples värld, men det som är bra överväger.

onsdag 9 februari 2011

Mer Västra Hamnen i Malmö

En sten i Västra Hamnen väckte fotolusten. Två sätt att närma sig stenen. Första bilden har ett kort skärpedjup för att lyfta fram stenen och ge lugn till bilden. Bild 2 har ett större skärpedjup och plötsligt så ändras känslan för samma sten.

måndag 7 februari 2011

Västra Hamnen i Malmö

Västra Hamnen i Malmö

Vädret inbjuder för tillfället till mesta dels bilder i gråskala. En liten tur till Västra Hamnen renderade i 4st bilder innan fingrarna starkt påminde om frysta prinskorvar. Med starkt begränsad fysisk flexibilitet försökte jag fånga Malmö från ett lågt perspektiv i stället för "lite från ovan" som en känd litterär person gjorde.

söndag 6 februari 2011

Baconlindad torsk med örtmos och skaldjurssås

Baconlidad torsk med örtmos och skaldjurssås

Det var söndagens middag. Tyvärr är jag inte så glad för fisk och jag kämpar för att få till det så att även jag kan äta fisk. Dagens experiment var mindre lyckat om jag utgår från mina egna smaklökar. Camilla däremot som gillar fisk uppskattade rätten mer. :)

lördag 5 februari 2011

Kaffepaus

Kaffepaus

torsdag 3 februari 2011

Jag visar framfötterna...

Jag visar framfötterna...
BlogRankers.com
Bloggtoppen.se